onsdag 15 april 2009

VI ÄRO SYNBART BLOTT FREDLIGA PÅGAR
eller
EN KATT BLAND HERMELINERNA

EN DJÄRV SPEJARTRIO LADE TROGET, FÖRTJÄNSTFULLT, UTHÅLLIGT, UT, I GUMMIBÅTEN PILOT (SENARA KALLAD "HELEN"), PÅ RÖNNE Å, VID PRÅMMÖLLAN INUNDER HÖJABRON. MÅLET FÖR EXPEDITIONEN VAR TILL SYNES KLART OCH AV GANSKA SIMPEL ART. ÅTTA TIMMAR OCH EN UR BESÄTTNINGEN GICK ÅT TILL ATT SLUTFÖRA DET FORMELLA UPPDRAGET; DOKUMENTERA BROAR SAMT REKOGNICERA VÄGEN DEM EMELLAN. SUCCÉ PÅ DET PLANET. DE NÅDDE HAVET. MED SIG TILLBAKA FÖRDE DE SKATTER NOG ATT IMPONERA PÅ EN PRINSESSA, VALKIGA NÄVAR OCH STOLTA ERÖVRARHJÄRTAN. MEN.
L Y C K A D E S...D E...H J Ä L P A S...Å T ?
här ses lite (lögner eller godtycklig) fakta (med allas vårat folklexikon att tacka för), som (eventuellt) kan säga quel-que chose (=ngt) om gårdagens expedition i eminenta Konstskolan Munkas tjänst. om icke annat så med tanke på det rent formella sambandet bro- och kunganamn emellan. annat blir förmodligen problematiskt för icke invigda att dechiffrera, och det får du i så fall förlåta mig för

Karl XV visade redan i unga år en viss brist på tålamod med hovlivet och dess regelverk, något som fortsatte att prägla honom. han ansågs dessutom skrytsam, slösaktig och var en stor kvinnotjusare. [han] hade [även] för ovana att ständigt försöka hjälpa till vid bränder i sthlm.

2 kommentarer:

  1. ja fy katten. allt som är svart halvoidentifierbar svart massa är a l l t i d haute couture. i varje sekel har det funnits en. tänk bara vad luther måste haft på sig. där snackar vi svartsynt man. jag är detta sekels svartsynta man. synthman. detta sekels skrytsamma, slösaktiga, kvinnotjusande regent. jag uppskattar att du lägger märke till sådant, robb.

    SvaraRadera